به بخش اخبار انجمن فیزیک خوش آمدید

خداباوری و نظریه های فیزیکی اینشتین

این مقاله از تأثیر دیدگاه اینشتین بر الهیات بحث می­کند. به نظر اینشتین، علم و دین ارتباط دارند. نگارنده به تفصیل، از ارتباط نظریه نسبیت با اعتقادات دینی و به ویژه، اعتقاد به خلقت بحث می­کند و به بهره­گیری دیگران از این نظریه اشاره می­کند. وی به بررسی مسئله ارتباط علم خداوند با آزادی و اختیار انسان می­پردازد و آرای متکلمان مشهور مسیحی را در این مورد با آرای برخی فیزیک­دانان مقایسه می­نماید.
"مطالب ذیل فقط قسمتی از این مثال‌ها، برای موضوع ما می‌باشد: در یکی از مقالاتی که در سال 1965 درباره علم پزشکی چینی‌ها، چاپ شده است، ادعا شده است که 4500 سال پیش، حکیمی در دربار شاهنشاهی چین، نظریه نسبیت اینشتین درباره زمان ـ مکان و هم‌ارز بودن انرژی و ماده را پیش‌گویی کرده است. اما به نظر ونسل که علم کلی خداوند، نتیجه نظارت او به حقیقت به‌طور جاودانه یک وجهی است، یا به عبارت دیگر اینکه می‌توانیم جهان مینکوسکی را با کل آرایشش درک کنیم، فقط یک طرز گفتار جدید فکر آگوستین و موسی ابن میمون است که ادعا کرده بودند که توانستند تناقض بین علم کلی خداوند و آزادی اراده انسان را حل کنند. » چون همه حقایق، رویدادهای تحققی هستند، برای اینکه خداوند و جهان با یکدیگر رابطه دارند، و حقایق پویشی هستند که روی یکدیگر اثر می‌گذارند، نتیجه‌اش یکتاپرستی وحدانی زمانی است، که با توجه به معنی فلسفه وایتهد، توسط چارلز هارتسهورن (Charles Hartshorne) طرح شد که علم خداوندی شامل همه حقایق، اما فقط همه حقایقی است که در درون با پویش‌های پیشرفت، توسعه پیدا می‌کنند. یکتاپرستی وحدانی زمانی، که طبق آن، علم کل خداوند فقط شامل پویش‌های واقعی می‌شود، در حقیقت از مسئله آزادی اراده انسان جلوگیری می‌کند، اما در رابطه با نظریه نسبیت اینشتین، موجب پیدایش مسئله جدیدی می‌شود که ابتدا هارتز هورنه به آن اشاره کرده است و بعد نیز به‌وسیله ویلیام آرمیستد کریستیان مورد بررسی قرار گرفت و بالاخره ژان ویلکوکس (John Wilcox) مفصلا به شرح آن پرداخت."
برای مطالعه کامل کلیک کنید


پیوندها

لینک های مفید وب


Designed By: shabakeye IT

طراحی و پیاده سازی توسط طرای سایت پردازش پیشرو

کلیه ی حقوق این سایت متعلق به انجمن معلمان فیزیک فارس می باشد،هر گونه کپی برداری از مطالب این سایت با ذکر منبع امکان پذیر می باشد

سال 99 سال رشد اقتصادی در ایران اسلامی